Прес-центр1 листопада 2019, 14:11

Єдиний день інформування населення присвятили впровадженню сучасних технологій та нових сервісів органами Пенсійного фонду

До заходу у рамках ЄДІНО, організованому Департаментом масових комунікацій облдержадміністрації, долучилися представники її структурних підрозділів, центральних органів виконавчої влади та за допомоги відеоконференцзв’язку – райдержадміністрацій.

Перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павло Баранов та начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Оксана Саєнко зосередили увагу на використанні можливостей вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Ці послуги можуть отримувати як пенсіонери, так і застраховані особи та страхувальники. Це можливість контролю заробітної плати та страхового стажу, які акумулюються у Реєстрі застрахованих осіб, отримання довідок про страховий та трудовий стаж й довідок про розмір страхового стажу та заробітної плати (ОК-5, ОК-7) в паперовому вигляді та електронним способом з підтвердженням QR-кодом.

Також повідомлено про новий мобільний додаток «Пенсійний фонд», можливості СМС-інформування, що здійснюється Пенсійним фондом України. Крім того, докладно роз’яснено порядок реєстрації на вебпорталі в органах ПФУ та за допомогою кваліфікованого електронного підпису, можливості подання документів на призначення та перерахунок пенсії засобами порталу «в один дотик» та етапи опрацювання таких звернень в органах Фонду.