Прес-центр14 вересня 2019, 18:09

Єднаємо Луганщину: група соціальної допомоги почала працювати на мосту в Станиці Луганській

Маломобільним людям безкоштовно надаватимуть допомогу при переміщенні по дерев’яних сходах на так званому «провалі» мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська».

Такий альтернативний вид оплачуваних громадських робіт запропонував голова Луганської обласної державної – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

«Питання перетину літніми людьми зруйнованого мосту у Станиці Луганській – одне з найболючіших. Тому було прийнято рішення залучити осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, до надання допомоги стареньким безпосередньо під час підйому та спуску, допоки не побудуємо тимчасовий обхідний міст», – прокоментував своє рішення очільник області.

У суботу, 14 вересня, група соціальної допомоги почала працювати на мосту. За підсумками перших днів роботи цієї групи буде визначена потреба у технічних засобах та інструментарії для надання необхідної допомоги, а також оптимальна кількість залучених осіб.

Оплачуватись їх діяльність буде за рахунок коштів, які отримує Станично-Луганський районний Центр зайнятості для організації громадських робіт.

Як зазначила його директор Олена Валика, на даний момент на обліку обраховуються 265 тимчасово непрацюючих, тому бажаючих взяти участь у громадських роботах достатньо.

Слід відзначити, що на ділянці між зруйнованим мостом та контрольним пунктом пропуску нещодавно запрацювали комфортабельний автобус та електромобіль, які перевозять стареньких.

Крім того, тут працюють волонтери Червоного Хреста, але вони обмежені у пересуванні по мосту, тому цю найбільш проблемну ділянку шляху особи зі зниженою руховою активністю змушені були додати самотужки. Відтепер і ця проблема буде вирішена.