Прес-центр2 вересня 2019, 15:09

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи поблизу пошкодженого мосту в Станиці Луганській

Сьогодні, 2 вересня, представники окремих районів Луганської області демонтували першу чергу фортифікаційних споруд з контрольованої ними частини мосту через річку Сіверський Донець.

Разом з тим, о 7:30 поблизу входу до КПВВ «Станиця Луганська» для визначення обсягу запланованих робіт відбулась робоча нарада за участю представників Групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, СЦКК, ГУ ДСНС України в Луганській області.

Попри те, що два дні поспіль представники окремих районів Луганської області не давали українській стороні згоду на початок розмінування та розчищення території поблизу розламу мосту через річку Сіверський Донець, підрозділи ДСНС та працівники підрядної організації знаходились у повній готовності до роботи.

О 8:00, вкотре не отримавши згоду від представників НЗФ, групи вирушили на вищеокреслені ділянки робіт.

Згідно вказівки зі штабу ООС, отриманої через представника СЦКК, інженерна група ДСНС розпочала розбір фортифікаційної споруди. Зі споруди були прибрані колеса, дерев’яні ящики, будівельне сміття.

Працівниками лісгоспу було проведено зрізання кущів та пошкоджених дерев біля дороги.

Піротехнічним підрозділом ДСНС, як й учора, проводилася робота по перевірці та очищенню від вибухонебезпечних предметів ґрунтової дороги, яка планується використовуватися як технологічна для під'їзду будівельної техніки до нижньої частини мосту.

Так, з 9:00 спеціалісти ДСНС розпочали демонтаж ще однієї фортифікаційної споруди на ділянці КПВВ «Станиця Луганська» – міст через річку Сіверський Донець. У цей же час розпочалось обстеження прилеглої території. 

Після обстеження, близько 9:30, розпочалась розчистка від чагарника.

У цей час біля зруйнованої частини мосту відбулася зустріч між офіцером СЦКК та представниками СММ ОБСЄ.

Представники СММ ОБСЄ мали при собі складений напередодні та переданий до ОБСЄ план проведення робіт з очистки території під мостом, із переліком запланованих видів робіт та обладнання, яке планується задіяти.

Станом на 12:45 мінно-вибухова група ДСНС була допущена до обстеження території під розломом мосту через Сіверський Донець.

О 13:15 група виконала завдання з пошуку вибухонебезпечних предметів. При спробі спуску наших робітників для початку розчищення території, представники т.зв. «ЛНР» відмовили їм у проході до місця роботи. У цей час на місці розлому були присутні представники т.зв. «МЧС ЛНР».

Перемовини тривали приблизно до 14:00 і закінчилися тим, що представник т.зв. СЦКК «ЛНР» не погодив проведення робіт нашими робітниками.

З української сторони можна побачити, що станом на 14:30 була майже повністю демонтована фортифікаційна споруда на протилежному боці Сіверського Донця, яка складалася із дерев’яних ящиків, дерева, піску.