Прес-центр23 червня 2017, 15:06

Європейське майбутнє України: спільний успіх місцевої влади та громадськості

Сьогодні, 23 червня, у приміщенні Сєвєродонецького кризового медіа-центру «Сіверський Донець» відбулось засідання «круглого столу» за участю представників обласної влади та громадськості, присвяченого введенню безвізовому режиму для громадян Україні – його перспективам та викликам.

Участь у заходах за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза взяла його заступник Ольга Лішик.

На початку засідання вона подякувала всім, хто доклав активних зусиль для прискорення введення безвізу для України: «Ми зобов’язані цим досягненням студентам, які вийшли на Майдан, та нашим захисникам, які боронять Україну. Адже маючи надію на нашу молодь і гарантії нашої захищеності від ворога, можна сміливо дивитися у спільне європейське майбутнє».

Також Ольга Лішик повідомила присутнім, що під час спілкування з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем досягнуто домовленість щодо відпочинку дітей з Луганщини у балканській країні.

У свою чергу, представники громадських організацій наголосили, що ними зроблена велика робота, однак тільки спільні зусилля з Луганською облдержадміністрацією та місцевими органами влади, принесли реальні досягнення.

Під час заходу розглядалися умови безвізу для громадян України, набір документів та механізм в’їзду до країн Шенгенської зони, перелік країн, до яких українські громадяни можуть в’їжджати при безвізовому режимі з Євросоюзом.

Окремою темою обговорень став статус безвізу у контексті державної євроінтеграційної політики України.