Прес-центр17 серпня 2017, 14:08

Європейський Інвестиційний Банк готовий допомогти у відбудові Луганщини

Сьогодні, 17 серпня, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь узяв участь у Регіональній нараді – інформаційній сесії Програми раннього відновлення України: Підтримка впровадження програми кінцевими бенефіціарами.

У вітальному слові Сергій Філь наголосив: «Луганщині випала реальна можливість співпраці з Європейським Інвестиційним Банком. Партнерські відносини нададуть можливість спільно відновлювати та розвивати інфраструктуру регіону».

Також у заході взяли участь провідний спеціаліст сектору регіонального розвитку Європейського Інвестиційного Банку Рой Дрейкотт, головний спеціаліст відділу міжнародних проектів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Наталія Потьомкіна.
На нараді розглядалися завдання проекту Технічної підтримки ПРООН, а саме: проведення соціально-економічного, технічного, антикорупційного, закупівельного і фінансового моніторингу.

Також учасники заходу розглянули методологічні засади проектів: отримання результатів попередніх моніторингів, оцінки соціального впливу, перевірки об’єктів субпроектів.
Крім того, обговорена роль та функції групи Технічної підтримки ПРООН. Вона покликана розвивати потенціал кінцевих бенефіціарів у розробці тендерної документації, підготовці пакету платіжних документів та звітності від кінцевих бенефіціарів до Мінрегіону, допомагати у використанні процедурних положень ЄІБ, посібників та іншої процедурної документації.

Особливою темою для дискусії стало інформування щодо порядку тендерних закупівель від розгляду та погодження результатів торгів – до проведення та завершення закупівель.