Прес-центр19 травня 2021, 17:05

Індивідуальні потреби кожного вихованця Рубіжанської санаторної школи будуть враховані, – Сергій Гайдай особисто контролює питання

Очільник області Сергій Гайдай зустрівся із представницями батьківської спільноти, чиї діти з хворобою опорно-рухового апарата, навчаються у Рубіжанській обласній санаторній школі.

Попри те, що формат навчання дітей в рамках окремих спеціалізованих закладів суперечить сучасним методам в організації навчального процесу для дітей з особливими освітніми потребами, які базуються на інклюзивних формах отримання загальної середньої освіти, батьки не згодні із рішенням про ліквідацію школи.

«Рішення про припинення школи опрацьовано з максимальною мінімізацією негативних соціальних наслідків його прийняття.  Наразі обласною комісією спільно з представниками освітньо-соціальних служб м.Рубіжного проводиться аналіз та вивчення потреб кожної дитини щодо надання освітніх, медичних та соціальних послуг, складаються індивідуальні плани щодо потреб вихованців Рубіжанської обласної санаторної школи», - роз’яснив позицію обласної влади Сергій Гайдай.

Ці питання голова облдержадміністрації контролюватиме особисто та найближчим часом навідає заклад.

Крім того, на особистий прийом до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая звернулись п’ять жителів зі Станично-Луганського, Щастинського та Сєвєродонецького районів.

Клопотання стосувалися, зокрема, компенсації за втрачене майно, забезпечення житлом ВПО та водою мешканців с. Гречишкине, повернення заявнику належного майна у КСП  ім. Суворова.

Сергій Гайдай з приводу порушених питань надав відповіді, зауваживши, що розгляд кожного звернення буде розглянуто згідно з нормами чинного законодавства із залученням відповідних фахівців, а також допомоги міжнародних організацій.