Прес-центр3 серпня 2016, 14:08

Інформація про діючі державні програми для учасників антитерористичної операції

На сьогоднішній день для учасників антитерористичної операції діє низка бюджетних програм.

А саме:

«Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов» (в області зазначена категорія на квартирному обліку для поліпшення житлових умов не перебуває);
«Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок» (в області відсутня зазначена категорія громадян згідно з даними органів соціального захисту);
«Виплата матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби» (у 2016 році в області виплачено 2 особам у сумі 2,294 тис. грн).

Також діє програма «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».

Відповідно до цієї програми для заходів з психологічної реабілітації у 2016 році Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції уклала договори з 13 реабілітаційними установами України. Станом на 01 серпня послуги з психологічної реабілітації в області отримали 20 осіб.

Для соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції у 2016 році направлено 198,318 тис. грн до управління соціального захисту населення Старобільської райдержадміністрації. Завдяки цьому 54 учасника АТО пройшли навчання за напрямом «Водії категорії В».

Також станом на 1 серпня на обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками в органах соціального захисту населення області перебуває 177 постраждалих учасників АТО. У 2016 році Держслужбою України у справах ветеранів війни та учасників АТО на Луганську область розподілені 68 путівок.

Разом з тим, до управлінь соціального захисту населення області для подальшого протезування (ортезування), забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації звернулося 2 учасника антитерористичної операції (Сєвєродонецьк та Старобільський район), які на даний час забезпечені необхідними ТЗР.