Прес-центр24 квітня 2017, 09:04

Інформація про призначення субсидії на новий період

На цей час субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг отримують 150574 сім’ї, що становить 55 % від загальної кількості домогосподарств Луганської області. Станом на 1 квітня загальна сума призначених субсидій становила 52 млн грн.

Після закінчення терміну отримання субсидії з 1 травня 2016 року по 30 квітня 2017 року структурні підрозділи соціального захисту населення самостійно нараховують субсидії на наступний період для сімей, які отримували субсидію в попередньому періоді, крім орендарів житлового приміщення і осіб, які звертаються за субсидією на скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо (Постанова КМУ від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива»).

Тобто, якщо сім’я отримувала субсидію в зазначеному періоді і не відбулося ніяких змін, то подавати нову заяву та декларацію в управління соціального захисту за місцем проживання не потрібно.

Необхідно подавати новий пакет документів тим:

• хто орендував житло та користувався субсидією в цей період;

• хто в 2016 році користувався субсидією на придбання вугілля;

• у кого відбулися будь-які зміни у складі сім’ї;

• кому була призначена субсидія в зазначеному періоді з розрахунку одного прожиткового мінімуму за рішенням комісії.