Прес-центр22 грудня 2016, 13:12

Інформація про виконання місцевих бюджетів Луганської області за січень-листопад 2016 року

За січень-листопад 2016 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 1.772,5 млн грн податків та зборів, або 120,3 % до запланованого на цей період, понадпланово отримано 299,5 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження по області збільшились на 7,1 %, або 117,0 млн грн.

Місцеві бюджети, які знаходяться на території, підконтрольній державі, а саме: обласний бюджет, бюджети трьох міст, дванадцяти районів області та двох окремих територіальних громад, виконані на 119,6 %, що на 487,4 млн грн більше, ніж у минулому році, і становить 138,2 % до рівня минулорічних надходжень.

До спеціального фонду з урахуванням бюджету розвитку надійшло 413,2 млн грн, або 177,3 % до затвердженого плану на рік з урахуванням внесених змін і 157,9 % до минулого року в порівняльних умовах.

Станом на 1 грудня 2016 року всі місцеві бюджети області вже виконали затверджені річні показники загального фонду 2016 року.                                

За січень-листопад 2016 року з Державного бюджету профінансовано базова дотація у сумі 67,4 млн грн, стабілізаційна дотація у сумі 64,4 млн грн, субвенції в обсязі 3.090,8 млн грн, що становить 100 % до плану на поточний період.

У 2016 році Луганській області додатково виділено трансфертів з державного бюджету  у сумі 376.0  млн грн, з них:

стабілізаційної дотації – 64,4 млн грн;
медичної субвенції – 163,0 млн грн, у тому числі на населення, яке переміщене з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції у сумі 152,4 млн грн;
 освітньої субвенції – 24,2 млн грн, у тому числі:

на придбання шкільних автобусів,
оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання; впровадження енергозберігаючих технологій,
оснащення загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів (спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів) I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів, гімназій (гімназій-інтернатів), колегіумів (колегіумів-інтернатів), ліцеїв (ліцеїв-інтернатів) та опорних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання; впровадження енергозберігаючих технологій;

субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій у сумі 34,0 млн грн;
субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот 114,6 млн грн.

Протягом 2016 року з обласного бюджету на розвиток територій було виділено субвенцій та дотацій на загальну суму у 125,6 млн грн.

Крім того, за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, області виділено 1,0 млрд грн, які спрямовані на:

охорону здоров’я та відновлення системи надання населенню області високоспеціалізованої медичної допомоги третинного рівня – 337,6 млн грн;
водопостачання та водовідведення – 61,2 млн грн;
дорожнє господарство та ремонт доріг  – 260,6 млн грн;

-  заходи із забезпеченням житлом окремих категорій громадян –150,0 млн грн;

-   кожному бюджету міста виділено по 15,0 млн грн, бюджетам районів      по  6,0 млн грн, об’єднаним територіальним громадам – по 2,0 млн грн.

До Переліку не включені об’єкти та заходи у населених пунктах, які розташовані на лінії зіткнення, це Попаснянський та Станічно-Луганський райони, яким за рахунок коштів обласного бюджету виділено відповідно по 6,0 млн грн.