Прес-центр23 cічня 2017, 09:01

Інформація щодо роботи аптечних закладів Комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ» на лінії розмежування

Аптечна мережа Комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ» в Станично-Луганському районі нараховує 7 аптек і 6 аптечних пунктів.

 

При цьому Комунальне підприємство «Луганська обласна «Фармація Північ» є єдиним суб’єктом господарювання, що забезпечує реалізацію лікарських засобів та медичних виробів в 10 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктах сільської місцевості Станично-Луганського району.

 

Відокремлений підрозділ «Центральна районна аптека №72» що розташований в Станиці Луганській єдиний в районі забезпечує лікувально-профілактичні заклади і хворих на онкологічні та важкі психічні захворювання наркотичними і психотропними лікарськими засобами.

 

Також Центральна районна аптека №72 здійснює відпуск лікарських засобів безоплатно та на пільгових умовах за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань.

 

Крім того, аптечні заклади Комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ» працюють в безпосередній близькості до лінії розмежування в м. Золоте, м. Гірске, в смт. Новотошківське Попаснянського району. В м. Золоте – 3 аптеки, в м. Гірське – 2 аптеки і  2 аптечні пункти, в  смт. Новотошківське – 1 аптека.

 

В роботі аптечної мережі Комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ» в  Станиці Луганській і в Попаснянському районі постійно виникають проблеми з доставкою лікарських засобів від постачальників, аптечні заклади  відчувають дефіцит в кадрах, але незважаючи на всі труднощі  за підтримки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та завдяки зусиллям керівництва та працівників  підприємства аптечна мережа працює, виконуючи свої соціальні функції  та основне завдання - забезпечення населення, закладів охорони здоров’я, підприємств, установ та організацій області лікарськими засобами.

 

З метою підвищення доступності лікарських засобів та медичних виробів для населення Попаснянского та Станично-Луганського району Луганської області в аптечних закладах застосовуються акції, знижки, пацієнтів з хронічними захворюваннями (серцево-судинні, цукровий діабет, бронхіальна астма), під час сезонних захворювань - на ОРВІ та грип.

 

Саме через аптечні заклади Комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ»  Товариством Червоного Хреста в м. Золоте, м. Гірське, м. Попасна мешканцям цих міст, хворим на онкологічні захворювання та сахарний діабет, були безоплатно надані лікарські засоби.

 

Таким чином, на мінімально можливій відстані (менш ніж 2 кілометри) від єдиного в Луганській області пункту пропуску, а також в населених пунктах, розташованих на лінії розмежування в зоні АТО, мешканці населених пунктів Луганської області, у тому числі тих, що тимчасово непідконтрольні українській владі, мають можливість придбати усі необхідні лікарські засоби, медичні вироби та інші товари аптечного асортименту, у тому числі предмети та засоби особистої гігієни, харчові продукти для спеціального дієтичного споживання, дезінфекційні та антисептичні засоби, товари для немовлят та дітей,  товари для осіб з обмеженими фізичними можливостями за доступними цінами, належної якості та в широкому асортименті.