Прес-центр23 cічня 2017, 12:01

Інформація щодо врахування доходів у розрахунок субсидії

Відповідно до Положення «Про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами та доповненнями) для призначення субсидії враховується дохід за попередній рік.
Якщо у повнолітньої особи, середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, або в особи у якої  відсутні доходи, але вона навчалася за денною формою навчання у загальноосвітньому, професійно-технічному, вищому навчальному закладі, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід таких осіб визначається на рівні одного прожиткового мінімуму.
Якщо у повнолітньої особи відсутні доходи, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід визначається  на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму.
В окремих випадках за рішенням районних, районних у мм. Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад або комісій, які ними утворюються, для осіб, які проживають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, у розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму.
Якщо повнолітня особа отримувала: пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, допомогу по догляду за інвалідом I та II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам, допомогу по безробіттю або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку то у розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такими особами доходів.