Прес-центр19 квітня 2022, 12:04

Інформацію про навчання та документи про освіту можна перевірити у ЄДЕБО

Мільйони наших громадян були вимушені кинути усе й рятуватись від росармії, інколи, навіть, без документів. Але життя триває й перед багатьма вже постало питання відновлення та підтвердження документів про освіту.

Зробити це можна через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО) у сервісі «Інформація про фізичну особу, що міститься в ЄДЕБО» за електронною адресою https://info.edbo.gov.ua.

Для отримання необхідної інформації особа формує на веб-сайті ЄДЕБО запит щодо відомостей про себе. Підтвердження особи здійснюється накладанням власного КЕП (електронного підпису).

За цим електронним запитом на сайті у вигляді файлу формату PDF формується відповідна виписка з ЄДЕБО. Виписка з інформацією формується у разі успішного співставлення ПІБ та РНОКПП, вказаних у КЕП та у картці фізичної особи. У випадку відсутності в ЄДЕБО картки фізичної особи або РНОКПП у наявній картці буде сформовано порожню виписку.

Крім того, запит на документ про освіту або на інформацію щодо проходження навчання можна подати безпосередньо до ДП «Інфоресурс» - технічного адміністратора ЄДЕБО.

Порядок подання запиту та зразки запитів наведені за посиланням https://www.inforesurs.gov.ua/appeals/personal-data/ розділ «Загальний доступ до персональних даних».

Запит може бути надісланий електронною поштою (підписаний кваліфікованим або удосконаленим електронним підписом) на адресу info@inforesurs.gov.ua.

Запит повинен містити:

1) прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує фізичну особу (суб’єкта персональних даних);

2) відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця чи розпорядника персональних даних;

3) перелік персональних даних, що запитуються;

4) мета та/або правові підстави для запиту;

5) підпис і дату.

Також усі охочі мають можливість безкоштовно перевірити достовірність документів про освіту, виготовлених з 2000 року, у розділі «Реєстр документів про освіту» сайту Єдиної державної електронної бази з питань освіти https://info.edbo.gov.ua/edu-documents/ 

Наразі у Єдиній державній електронній базі з питань освіти міститься інформація про:

1) здобуття вищої освіти – з 2012 року, фахової передвищої освіти – з 2020 року, професійної (професійно-технічної) освіти – з 2013 року (вноситься закладами освіти);

2) документів про здобуту вищу, фахову передвищу та професійну (професійно-технічну) освіту, які отримані з червня 2015 року (з Реєстру документів про освіту);

3) документів про здобуту вищу, професійно-технічну та загальну середню освіту, які отримані з 2000 року, якщо на їх підставі здійснювався вступ на навчання для здобуття вищої освіти – з 2012 року, фахової передвищої освіти – з 2020 року, професійної (професійно-технічної) освіти – з 2013 року (з Реєстру документів про освіту).

Звертаємо увагу, що інформація щодо здобуття освіти за кошти державного бюджету у вищих військових навчальних закладах (закладах вищої освіти із специфічними умовами навчання, військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти) в ЄДЕБО не міститься.

Для зручності користувачів, під формою перевірки документів, доступна відео-інструкція.

Відповідно до вимог Положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 08 червня 2018 року № 620, фізична особа повинна мати повний доступ до всієї інформації про себе, що міститься в ЄДЕБО.