Прес-центр24 травня 2022, 10:05

Інфраструктуру Луганщини практично знищено, однак комунальники вірять в ЗСУ: коли дозволяє безпекова ситуація ремонтують водопровідну мережу та прибирають вулиці, – Сергій Гайдай

В області майже не залишилося вцілілих об’єктів критичної інфраструктури, – поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай 24 травня.

«Люди без водопостачання та світла. Зокрема, в Сєвєродонецьку руйнування різного ступеня нанесені кожній міській електропідстанції. Стало важче під постійними обстрілами розвозити воду. Втім, за 23 травня рятувальники доставили населенню 32 тонни. В 36 тисячах квартир та приватних будинків ще є газ – за рахунок залишкового тиску в магістральних трубах його трьом населеним пунктам області має вистачити на півтора місяця», – зауважив Сергій Гайдай.

Втім, каже начальник обласної військової адміністрації, наприклад, у Лисичанську комунальні служби продовжують прибирати з вулиць сміття, а також ремонтувати системи водопостачання та водовідведення.

«Вони вірять в нашу Перемогу і не припиняють працювати. До того ж важливо слідкувати за станом мереж і зберегти підвали, в яких перебувають тисячі місцевих мешканців, в належному стані», – акцентував Сергій Гайдай.