Прес-центр11 серпня 2017, 11:08

Ініціатива «Папа для України»: 105 маленьких луганчан оздоровлюються у таборі «Брусіно»

Цього літа Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» у співпраці з благодійним фондом «Ініціатива «Папа для України» відправили 105 хлопчиків та дівчаток на літній відпочинок до позаміського табору оздоровлення та відпочинку «Брусіно» Донецької області.

Переважаюча кількість дітей є внутрішньо переміщеними особами, які проживають у м. Сєверодонецьку та Старобільську, а також у Станиці Луганській.

На дітей очікують різноманітні активності та веселощі, підготовані співробітниками табору. В той же час до табору виїжджає мобільна група фахівців СОС Дитяче містечко, які надають допомогу дітям в адаптації до нового оточення, сприяють налагодженню дружніх стосунків між дітьми та пропонують цікаві заняття.

В дитячому віці дружбі надається набагато більше значення, ніж у дорослих. Для того, щоб діти комфортно почувалися в дитячому таборі, щоб вони краще взаємодіяли, особливо важливий психологічний клімат їх галасливому колективу.

Саме з метою допомогти дітям адаптуватися в новому оточенні, створенню в колективі дружньої, довірливої, позитивної і творчої атмосфери співробітники БО «МБО «СОС дитяче містечко» завітали до дитячого табору «Брусіно».

Активна, емоційно насичена спільна діяльність, спрямована на досягнення мети, збіг інтересів, поглядів, цінностей, атмосфера психологічної безпеки, доброзичливості, прийняття – не залишили байдужими жодну дитину.

У щоденному розкладі майже немає «вікон» і вільного часу. Хлопці та дівчата постійно знаходяться з вожатими та інструкторами.

Паралельно з творчою майстернею, для дітей був проведений «Play Buss» в формі квесту. В ньому взяли участь 52 дитини із 2 загонів.

Мета заходу – допомога дітям в адаптації, згуртування команди, створення позитивної атмосфери в дитячому колективі, піднесення духу, сприяння розвитку інтересу до гри у всіх її проявах та співпраця в колективі.

Незважаючи на активний графік роботи табору та різноманітність занять, діти, після проведення заходу, отримали масу задоволення, нові емоції та з захопленням обмінювалися своїми враженнями.