Прес-центр16 листопада 2021, 15:11

Ірина Верещук пообіцяла сприяти державній підтримці місцевих ЗМІ на Сході України

Робоча поїздка на Луганщину Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій співпала із професійним святом тележурналістів – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку. Тож, пані Верещук привітала їх зі святом: «Ви робите велику роботу. Ми знаємо, як важливо, щоб преса і влада співпрацювали. Наскільки потужна «М’яка сила» та наскільки ваша робота важлива для реінтеграції непідконтрольних територій».

Вона акцентувала на важливості підсилення фінансової спроможності ЗМІ та повідомила, що досягнуто домовленість з Міністерством фінансів України про виділення коштів саме на підтримку виробництва контенту місцевими ЗМІ на Сході України.

«Відбір проєктів та їх виконавців буде проводитися на конкурсній основі», - повідомила Ірина Верещук та закликала подавати до Мінреінтеграції свої пропозиції в цьому напрямі та креативні ідеї.

Очільник області Сергій Гайдай також долучився до привітань та наголосив, що у цьому році на підтримку регіональних ЗМІ обласна влада витратила 4,6 млн гривень, у наступному році практика співпраці з місцевими медіа буде продовжена.