Прес-центр13 грудня 2021, 18:12

Ірина Верещук відвідала сучасну сервісну зону в Шульгинці

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай проінспектували роботу Центру громадської взаємодії «Нове село» Шульгинської сільської ради Старобільського району Луганської області.

Нагадаємо, що бізнесово-соціальний проєкт «Нове село» є ініціативою Президента України Володимира Зеленського, який особисто взяв участь у відкритті об’єкту.

Оглянувши сервісну зону, Ірина Верещук сказала: «Я приємно вражена реалізацією проєкту «Нове село» в Шульгинці. Важливо, що перші із 1600 інфраструктурних проєктів програми «Нове село» реалізовані саме тут. Для відродження українського села треба створювати робочі місця та відновлювати інфраструктуру, забезпечити комфорт та швидкість в доступі до адміністративних i соціальних послуг. «Нове село» є прикладом нового формату взаємодії між державою і місцевою владою, бізнесом i громадою. За приватно-державним партнерством майбутнє».

Нова сервісна зона розрахована на створення комфортних умов для зміцнення інфраструктури громади шляхом надання зручних місць для проведення громадських, соціальних та культурних заходів, підвищення якості надання адміністративних послуг жителям громади.

«Ми побачили не тільки прекрасну будівлю, а й людей - дітей, які тут займаються, наставників, які готові працювати з людьми і віддавати частинку себе. Ми - молода країна і нам багато чого треба проговорити, щоб зрозуміти хто ми і куди йдемо», - наголосила Ірина Верещук.

Голова Шульгинської громади розповіла, що після відкриття такої сервісної зони почало надходити багато листів з тимчасово окупованих територій від людей, які хочуть переїхати до «Нового села».

Тож наразі проводиться аналіз житлових будівель, який буде оприлюднено на сайті громади.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо того, як ми будемо боротися за серця і уми людей з непідконтрольних територій, Ірина Верещук сказала, що створення саме таких привабливих територій є одним зі способів: «Синергія між місцевою, регіональною та центральною владою дуже важлива задля розвитку країни в цілому і створення таких спроможних громад».

Слід зазначити, що комплекс у Шульгинці складається з конференц-зали, зали для тренінгів, онлайн бібліотеки, зали робототехніки, ЦНАПу тощо. Сервісна зона облаштована меблями, сантехнікою, ліфтом, санвузлом з поручнями для маломобільних груп, зроблено благоустрій прилеглої території.

Відзначимо, що всі роботи з монтажу та наповнення модулів тривали усього 5 місяців. А проєктна вартість об’єкту склала 20 млн гривень.