Прес-центр18 квітня 2022, 16:04

Із чого складатиметься національний мультипредметний тест

Цьогоріч для вступу для здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти на всі спеціальності (бюджетні місця), на кон’юнктурні та медичні спеціальності (зокрема, контракт) потрібно буде скласти національний мультипредметний тест (НМТ).

НМТ відбуватиметься в комп’ютерному форматі, завдяки чому буде створено максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії.

НМТ міститиме завдання з української мови, математики, історії України. За виконання кожної складової тесту учасник після завершення тестування отримає окремий результат.

Український центр оцінювання якості освіти до кінця квітня підготує демонстраційний варіант НМТ, щоб учасники змогли ознайомитися з форматом тестування заздалегідь.

Замість результатів НМТ можна буде використовувати результати ЗНО 2019-2021 років.

Для участі в НМТ Сертифікат учасника ЗНО не потрібен, однак для комунікації з учасниками (підтвердження бажання взяти участь у тестуванні, вибір очікуваного міста перебування на час тестування тощо) буде використано Інформаційну сторінку учасника ЗНО. Доступ до неї здійснюється за номером та PIN-кодом, зазначеними в сертифікаті. 

Детальніше https://testportal.gov.ua/chy-potribnyj-vstupnykovi-sertyfikat-uchasnyka...

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив зміст, структуру й оцінювання блоків НМТ з української мови, математики та історії України.

В блоці НМТ з української мови не буде завдань, які передбачають надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей, як не буде й завдань з української літератури. За виконання завдань блоку НМТ з української мови можна отримати від  0 до 35 балів.

Детальніше https://testportal.gov.ua/skladnyky-natsionalnogo-multypredmetnogo-testu...

У блоці НМТ з математики буде 20 завдань, з-поміж яких: 14 завдань з вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів; 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»); 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання). Завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю не буде. 

Детальніше https://testportal.gov.ua/skladnyky-natsionalnogo-multypredmetnogo-testu...

В блоці НМТ з історії України будуть завдання,що стосуються історичного періоду: «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.», тобто лише теми, які раніше були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України. Усього в блоці НМТ з історії України буде 20 завдань, з-поміж яких 15 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів та 5 завдань на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 «логічні пари»).

Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) ви знатимете одразу після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал. 

Детальнішеhttps://testportal.gov.ua/skladnyky-natsionalnogo-multypredmetnogo-testu...

Радимо онлайн ресурси, які допоможуть у підготовці до НМТ

http://lv.testportal.gov.ua:8080/– тренувальне онлайн тестування на сайті Львівського РЦОЯО (переваги – тренування за темами)
http://zno.osvita.ua/– тести ЗНО минулих років онлайн, перевага – можливість одразу почитати коментар: тема, правило, правильна відповідь
http://lv.testportal.gov.ua:82/traneeHistory/edusite/index.html тренажер з історії України на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти допоможе учасникам краще запам’ятати дати історичних подій, попрацювати онлайн із зображеннями пам’яток історії України та з тестовими завданнями, що містять зображення історичних персоналій