Прес-центр15 квітня 2022, 15:04

Із Луганщини евакуювали 324 вихованців інтернатних закладів та прийомних сімей

Захист прав дітей, турбота про яких є обов’язком держави, завжди були пріоритетом обласної влади.

Тож першими, ще 24 лютого, подалі від «руZZького миру» було евакуйовані 181 вихованця дитячих будинків та інтернатних закладів Луганської області.

Так, на оздоровлення до Львівщини відправили 94 дитини з Луганського обласного будинку дитини № 2, Лисичанського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Кремінської та Гірської спеціальних шкіл, а також Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту.

69 вихованців Сєвєродонецької обласної санаторної школи та чотирьох студентів Рубіжанського індустріально-педагогічного коледжу прийняла Австрія. А 14 учнів Сєвєродонецького та Рубіжанського вищого професійного училища – Івано-Франківщина, - про це повідомили у Службі у справах дітей Луганської облдержадміністрації.

Також до безпечних регіонів України виїхали 13 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 107 дітей-сиріт, та 14 прийомних сімей із  24 дітьми.

Ще три ДБСТ та дев’ять прийомних сімей із 35 своїми підопічними до завершення воєнних дій на території Луганщини перебуватимуть закордоном.