Прес-центр21 липня 2020, 15:07

Із проблемами, що можуть загрожувати опалювальному сезону, звертайтеся негайно, – Сергій Гайдай керівникам міст, районів та підприємств

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області.

«Осінньо-зимовий період розпочнеться вже за кілька місяців. І проблеми, що існують, необхідно вирішувати вже зараз, до початку опалювального сезону. Ми всі маємо бути впевнені у надійному функціонуванні об’єктів критичної інфраструктури і наданні якісних послуг населенню, – наголосив Сергій Гайдай. – Тому якщо залишається проблема, яку важко розв’язати на місцевому рівні, і вона загрожує своєчасному початку опалювального сезону, звертайтеся негайно. Будемо разом опрацьовувати, розробляти план та вирішувати».

Під час засідання комісією розглянуто стан розрахунків підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії та обговорене питання щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з  постачання теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення, відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.07.2017 № 2189-VIII (зі змінами).

Представники підприємств доповіли про проблеми із розрахунками та запропонували алгоритм їх вирішення. Про поточний стан розрахунків поінформували керівники міст та районів Луганщини.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай також зазначив, що окремі питання розглядатимуться завтра на загальноукраїнській селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з питань забезпечення сталого проходження підприємствами паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктами соціальної сфери та інфраструктури осінньо-зимового періоду 2020-2021 років.