Прес-центр24 березня 2022, 11:03

Із Рубіжного евакуйовані ще 150 жителів, із Кремінної – 109, одного важкопораненого перевезено до лікарні в Лисичанську, – Сергій Гайдай

«Навіть за відсутності «режиму тиші» ми вивозимо людей в безпечні регіони України. В деякі міста Луганщини дістатися сьогодні вкрай небезпечно. Але звідки є можливість, забираємо людей автобусами та доставляємо до поїздів. Так, із Рубіжного 24 березня евакуйовані ще 150 жителів, яким, як і багатьом іншим містянам, вже немає, де жити. У місті внаслідок російських обстрілів велика кількість непридатних для проживання будинків, майже повсюди відсутні світло, газ та вода. Однак, вже трохи більше ніж за добу у цих людей все зміниться на краще – у Львові, або іншому місті. На них вже там чекають», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Тож, сьогодні врятовано 150 рубіжан. 130 виїдуть потягом із Новозолотарівки на Донеччину, де приєднаються ще до 20, а вже разом вони вирушать на захід.

Із Кремінної евакуювали ще 109 осіб.

Очікують у Львові і на сєвєродончан, яким для евакуації виділено додатковий автобус.

«Тих, хто ховається від постійних російських обстрілів у підвалах, до місць зборів доставляють патрульні поліцейські, які розвозять по бомбосховищах гуманітарну допомогу», – додав Сергій Гайдай.

Крім того, сьогодні вдалося вивезти з Рубіжного важкопораненого місцевого жителя, якому у місті не в змозі були надати належну медичну допомогу. Рятуватимуть життя йому вже в Лисичанську.