Прес-центр10 cічня 2022, 14:01

Ізраїльські спеціалісти допоможуть створити сучасний реанімаційний вузол у Сєвєродонецькій міській лікарні

Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов провів зустріч з заступником Посла Держави Ізраїль в Україні Йоавом Бистрицьки. Під час зустрічі обговорювалася реалізація проєкту на базі КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня».

У вітальному слові Олексій Смирнов подякував представникам закордонної делегації та усьому єврейському народу за підтримку медичної галузі Луганщини: «Війна забрала у нашої області не тільки тисячі людських життів, а й унеможливила доступ людей до закладів медицини третинної ланки, що знаходяться на окупованій території. Україна та Ізраїль дуже схожі у своєму прагненні до миру. Тому ми вкрай цінуємо ту допомогу, яку надає Ізраїль медичній сфері прифронтової Луганщини».

У свою чергу Йоав Бистрицьки підкреслив, що офіційна позиція Ізраїлю – це підтримка України, її територіальної цілісності та суверенітету.

Керівник проєкту з організації реанімаційного вузла на базі КНП «Сєвєродонецька міськабагатопрофільна лікарня» Йосеф Барац зазначив, що впровадження цього проєкту має стати відправною точкою до переосмислення організації роботи прийомних відділень лікарень. У медзакладах необхідно організувати зрозумілу та логічну систему прийому пацієнта, його стабілізації і реанімації. Зони стабілізації пацієнтів будуть обладнані спеціальними виносними планшетами, аби забезпечити медперсоналу безперешкодний доступ до хворого.

Крім того, передбачається додатково впровадити напрацювання ізраїльських лікарень з оперативної переорієнтації з цивільної лікарні у військовий шпиталь.

Після завершення ремонтних та монтажних робіт до лікарні завітають ізраїльські медичні експерти, які проведуть для їх українських колег ознайомчу презентацію.