Прес-центр31 серпня 2016, 14:08

Кабінет Міністрів України підтримав Концепцію Державної цільової програми «Відновлення та розбудова миру у східних регіонах України»

Уряд України підтримав Концепцію Державної цільової програми «Відновленя та розбудова миру у східних регіонах України», розроблену Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, спільно з органами місцевого самоврядування, державними органами влади, міжнародними партнерами, науковою спільнотою та громадськими організаціями.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш на засіданні Уряду 31 серпня презентував Концепцію, яка була розроблена на основі міжнародного досвіду, адаптованого до українських реалій:

«У світі розроблені прогресивні підходи реагування на конфлікт та подолання наслідків конфлікту. Ці документи лягли в основу Оцінки постконфліктних потреб, розробленої Європейським Союзом, Організацією об’єднаних націй та Світовим Банком. Базуючись на цій системі, всі потреби України два роки тому були оцінені Урядом та міжнародними експертами. Далі було розроблено національний документ, який був схвалений Урядом і рекомендований для використання всіма міністерствами, відомствами, а також адміністраціями. В цьому документі йдеться про території вздовж лінії розмежування, які підконтрольні Україні, території, які поки що держава не контролює, а також про ті області - фактично всю Україну - що зазнали опосередкованого впливу внаслідок конфлікту на сході.

Які виклики стоять сьогодні перед громадами? Велика кількість внутрішньо переміщених осіб, шкода, завдана соціальній та фізичній інфраструктурі, економічні проблеми, викликані тим, що конфлікт змусив велику частину населення залишати місце роботи, розірвав зв’язки між підконтрольними та непідконтрольними територіями, всередині регіону, між різними громадами. Ухвалення Концепції дозволить скоординувати всі зусилля: фінансові, людські для вирішення тих проблем, які має сьогодні Україна, перебуваючи в конфлікті. Ці заходи дозволять розбудувати мир і довіру на рівні громад, саме на цьому потрібно закцентувати увагу», - зазначив під час виступу Міністр.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249273278&cat_id...