Прес-центр26 травня 2021, 14:05

Канада пропонує позитивний досвід для розвитку аграрного сектору Луганщини

На території області впроваджується новий проєкт «WeProsper», мета якого – допомога місцевим лідерам у створенні двох мультифункціональних кооперативів.

Це проєкт розвитку підприємництва для постраждалого від конфлікту сільського населення в Східній Україні, спрямований на підвищення рівня економічного благополуччя жінок та найбільш вразливих груп населення.

Відповідно до завдань проєкту це можливо досягти шляхом розвитку  індивідуального виробництва через створення стійких сільськогосподарських кооперативів та за рахунок активності сільських жінок через мережеву взаємодію.

Такі кооперативи матимуть підсилену переговорну позицію завдяки диверсифікованому пакету послуг, великому об’єму гуртових партій та якості екологічної продукції, виробленої за сучасними технологічними стандартами.

На території Щастинського, Старобільського  та Сєвєродонецького районів організаторами проєкту за участю представників Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  проведені перші зустрічі із громадянами одноосібниками, головами малих фермерських господарств, які займаються розвитком овочівництва та ягідництва.

Під час зустрічей обговорювалися проблемні питання щодо придбання матеріалів для здійснення господарської діяльності та реалізації продукції тощо.

Основні сфери діяльності проєкту – вирощування овочів та фруктів, виробництво молока, зерна, круп’яної продукції та інше (ягідництво, вирощування птиці та виробництво меду).

Реалізовуватиметься проєкт за фінансування Уряду Канади, підтримки Дніпропетровської обласної громадської організації «Сільськогосподарська консультаційна служба» й канадської неурядової організації SOCODEVI.