Прес-центр2 жовтня 2018, 13:10

Канадська компанія заходить з інвестиціями на Луганщину

Програмою першого дня візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука до Луганської області передбачені огляд ділянки під будівництво сонячної електростанції із залученням канадських інвестицій та ознайомлення з роботою Рубіжанського картонно-тарного комбінату.

У цій поїздці представників Посольства Канади в Україні супроводжували заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та голова Агенції регіонального розвитку Луганської області Рафаіл Гарєєв, а в Рубіжному делегацію зустріли міський голова Сергій Хортів та генеральний директор ПАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» Геннадій Мінін.

На ділянку під будівництво сонячної електростанції прибула також спільна канадсько-українська група фахівців, які безпосередньо займаються розробкою та реалізацією проекту “SOLAR”. Канадська компанія DAIInc готова інвестувати у цей проект.

Співпраця відбувається у рамках Меморандуму про порозуміння, підписаного в Оттаві 22 вересня 2017 року головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом, заступником Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрієм Гримчаком й старшим директором Департаменту бізнесу Канадської комерційної корпорації Джейсоном Ганом.

«Сонячна електростанція зможе генерувати 150 МВт електроенергії, які є критично важливими для енергобезпеки нашої області», – зазначив Геннадій Іваненко.

Промисловий гігант Луганщини – Рубіжанський картонно-тарний комбінат – справив на гостей з Канади незабутні враження. «Такі підприємства є символом індустріального потенціалу регіону та надією на його примноження», – підкреслив Роман Ващук.

Нагадаємо, ПАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» (РКТК) – найбільший в Україні виробник картону та паперу, упаковки з гофрокартону, а також єдиний в країні виробник облицювального картону (основи для гіпсокартону). Продукція експортується до країн Європи (Угорщина, Польща, Хорватія, Румунія тощо), а також до Білорусі, Узбекистану, Ізраїлю. Головний чинник у конкурентній боротьбі – якість, і саме завдяки високим стандартам виробництва іноземні споживачі обирають рубіжанський комбінат.

Геннадій Мінін керує комбінатом з 1991 року, і за цей час вибудував масштабне підприємство, збільшивши виробничу потужність майже втричі. Зараз на РКТК впроваджуються технології альтернативної енергетики – в процесі будівництва новий твердопаливний котел, що за своєю потужністю є унікальним в країні.

У 2017 році РКТК разом зі своїм дочірнім підприємством «Трипільський пакувальний комбінат» (Київська обл.) випустив 226,77 млн кв. м гофроящиків, що на 10,2 % більше, ніж у 2016 році. За підсумками року комбінати також на 18 % наростили випуск складових для гофрокартону (картон і папір для гофрування) – до 278,25 тис. тонн. З урахуванням виробничих показників сумарний обсяг товарної продукції двох комбінатів в грошовому вираженні у минулому році склав 4,3 млрд грн.