Прес-центр16 липня 2020, 10:07

Карантинні обмеження в області залишаються на раніше встановленому рівні, – Сергій Гайдай

Таке рішення прийняте за підсумками засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 16 липня.

«Ми залишаємо без змін раніше прийняті послаблення протиепідемічних заходів на території Луганщини», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Як повідомив заступник директора Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимир Жданов, інтенсивний показник захворювання на коронавірус в області складає 14,9 випадків на 100 тисяч населення. Середній термін лікування складає 24 доби.

Основні показники щодо запровадження або послаблення карантинних заходів: інцидентність за сім днів – 1,2; середня кількість тестувань – 43, коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 1,07 %. Це відповідає вимогам, встановленим Міністерством охорони здоров’я.

На самоізоляції перебувають (крім хворих) 65 контактних та 207 тих, хто встановив мобільний додаток «Дій вдома».

За період карантину поліцейськими області складено 348 протоколів за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З часу рішення щодо обмеження роботи розважальних закладів до 23:00 складено два відповідних протоколи. Про це поінформував заступник начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрій Слухаєнко.

За останній місяць Держпродспоживслужбою здійснено 6925 моніторингових перевірок об’єктів господарювання області, про що зазначила начальник обласного управління Ріта Холоденко.

Головному управлінню Держпродспоживслужби у Луганській області, Головному управлінню Національної поліції в Луганській області спільно з органами місцевого самоврядування доручено продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину із врахуванням затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2020 р. № 588 змін до постанови від 20 травня 2020 р. № 392.

Про ці зміни також будуть поінформовані заклади культури Луганщини.