Прес-центр7 липня 2021, 09:07

Катерина Безгинська доручила в найкоротший термін вирішити питання придбання житла дітям пільгових категорій

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська 6 липня провела робочу нараду з питань реалізації постанови Уряду 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» та освоєння субвенції 2020 року з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

У минулому році Луганська область отримала субвенцію з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у сумі 17 802 тис. грн.

Кошти були розподілені між бюджетами міст, районів та територіальних громад на виплату грошової компенсації для придбання житла 44 особам відповідно до дати взяття на квартирний облік згідно з регіональним списком.

Станом на 1 липня 27 осіб придбали собі житло на суму 10 719 тис. грн. Залишилось забезпечити житлом 17 осіб, які проживають у Попасній, Кремінній, Рубіжному, Сватівському та Щастинському районах, Красноріченській, Нижньодуванській та Чмирівській територіальних громадах.

Про стан освоєння субвенції на територіях доповіли голови райдержадміністрацій, міських, селищних, сільських рад.

Катерина Безгинська наполягла на вирішенні цього питання в найкоротший термін: «З метою реалізації прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на отримання житла необхідно як можна скоріше забезпечити виконання роботи з цього напряму».