Прес-центр30 серпня 2021, 11:08

Катерина Безгинська наголосила на необхідності виділення додаткових приміщень судовим установам з критичним ступенем завантаженості архівосховищ

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у роботі семінару-навчання щодо організації діловодства та архівної справи у міських та районних судах області.

Захід був проведений у форматі відеоконференцзв’язку Державним архівом Луганської області. До нього також долучився заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області Ігор Панасенк.

Катерина Безгинська зазначила, що установи судових органів області займають особливе місце у системі джерел формування Національного архівного фонду та наголосила на необхідності проведення своєчасного науково-технічного опрацювання документів, виділення додаткових приміщень судовим установам, у яких ступінь завантаженості архівосховищ перевищив критичний показник. Мета – забезпечення гарантованого збереження документів.

Серед іншого учасники навчання розглянули питання щодо організації діловодства в судах, науково-технічного опрацювання документів та складання їх довідкового апарату, а також порядок подання матеріалів на розгляд експертно-перевірної комісії Держархіву, процес підготовки і передачі документів Національного архівного фонду на державне зберігання.

До уваги було представлено презентацію, в якій надано зразки зі складання та оформлення довідкового апарату та супровідних документів до них.

Обговорено проблемні питання, що виникають під час проведення експертизи цінності документів, та шляхи їх усунення.