Прес-центр9 листопада 2021, 15:11

Катерина Безгинська нагородила обласними відзнаками працівників культури Луганщини

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва сьогодні відбулися обласні урочисті заходи.

Вітаючи присутніх, заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила, що 9 листопада, разом з цим святом, відзначається День української писемності та мови.

«Це символічно, бо культура і мова – неподільні. Наша Луганщина багата на культурні традиції. Пишаюся, що за останні роки ми зберегли мережу закладів культури області. Також дякую вам, що незважаючи на карантині обмеження, ви змогли швидко змінити формат спілкування з аудиторією, демонструючи свої творчі можливості та таланти», – зауважила Катерина Безгинська.

Вона подякувала присутнім, що завдяки відданим своїй справі митцям, українська культура змогла зберегти свою самобутність, традицію та історію і посісти гідне місце в світі.

Також вона виконала почесну місію нагородження.

Почесні грамоти облдержадміністрації були вручені методисту КЗ «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтв» Аллі Жулі, спеціалісту відділу культури, молоді та спорту Новоайдарської селищної ради Ірині Крюковій та начальнику відділу культури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації  Людмилі Ткаченко.

Листи подяки облдержадміністрації отримали – науковий співробітник Краєзнавчого музею Новоайдарської селищної ради Наталія Антонова, майстер декоративно-ужиткового мистецтва  з Лисичанська Марія Кондратюк, викладач-інструменталіст КЗ «Попаснянська школа мистецтв» Тетяна Старієнко та завідувач науково-методичного відділу з організації культурно дозвіллєвої діяльності Луганського обласного центру народної творчості Анжела Филипська.