Прес-центр26 серпня 2021, 09:08

Катерина Безгинська перевіряє стан інфраструктури медзакладів області

Заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Стогнієв здійснили моніторинг медзакладів у Лисичанську.

Це, зокрема, КНП Луганської обласної ради «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» та КНП Лисичанської міської ради Луганської області «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1».

Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги розташована у Привіллі та розрахована на 200 стаціонарних цілодобових ліжок.

«Це один з провідних лікувальних закладів нашої та сусідніх областей, там надається висококваліфікована психіатрична допомога. Крім того, в лікарні відремонтовані приміщення. Наразі завершуються фасадні роботи, на що виділені кошти з обласного бюджету. Загалом відзначу високий рівень надання допомоги», – зазначила Катерина Безгинська.

За останні роки там проведено ремонтні роботи – встановлено автономну котельню, відремонтовано дах, замінено вікна, систему опалення, проведено капітальні ремонти всіх відділень лікарні, закуплено меблі, генератор.

До речі, медзаклад є клінічною базою для переміщеного Луганського державного медичного університету. Там забезпечені всі умови для організації навчального процесу зі студентами 4-5 курсів та лікарями-інтернами.

На базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» розташовано постійний пункт щеплення проти COVID-19. Зараз в місті проведено вакцинацію 14,8 % від загальної кількості дорослого населення.