Прес-центр23 грудня 2021, 14:12

Катерина Безгинська привітала працівників архівних установ області

Сьогодні, 23 грудня, відбувся обласний урочистий захід з нагоди Дня працівників архівних установ.

Зі словами пошани до тих, хто присвятив своє життя архіву, щоденною клопіткою працею дбайливо зберігав кожний документ, пам’ять поколінь, їх традиції та звичаї звернулась заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська: «Я, як ніхто знаю, що гарні здобутки в архівній сфері – це титанічна праця наших архівістів. Саме на вас покладена вельми почесна та відповідальна місія – зберегти і донести до нащадків історичну спадщину нашого регіону. В умовах технічного прогресу та реформ ви змогли налагодити свою роботу, орієнтуючись на виклики сьогодення. Збереження історії Луганщини повинно бути в пріоритеті кожного керівника, і разом ми цей напрям розвинемо до неабиякого рівня! Вітаю Вас! Бажаю міцного здоров’я, натхнення та віри у гарне майбутнє».

Директорка Держархіву Вікторія Кривицька зауважила, що цей рік став для наших архівістів справжнім випробуванням на міцність, але разом вони змогли налагодити роботу 4 архівних відділів райдержадміністрацій, здійснити експертизу цінності та науково-технічне опрацювання рекордної кількості документів ліквідованих юридичних осіб і прийняття їх на державне зберігання, виконати майже 12 тисяч запитів громадян та зберегти матеріально-технічну базу архівних установ.

За високу професійну майстерність та значний внесок у збагачення та збереження архівної спадщини Луганщини Катерина Безгинська вручила Почесну грамоту обласної державної адміністрації колективам архівних відділів Сватівської, Старобільської райдержадміністрацій та комунальної установи «Трудовий архів Лисичанської територіальної громади».

Також присутні були відзначені Листами подяки облдержадміністрації, Почесними грамотами Спілки архівістів України та Листами подяки Державного архіву Луганської області.

Напередодні свята Держархівом був проведений обласний огляд діяльності архівних підрозділів та служб діловодства юридичних осіб – джерел формування Національного архівного фонду, які передають документи до Державного архіву Луганської області. У цьому році в огляді взяли участь 13 установ та закладів. Дипломами облдержадміністрації за досягнуті найкращі показники в обласному огляді відзначені: Управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації, Сєвєродонецький фаховий коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, Луганська обласна філармонія, Луганська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, Луганська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, Луганський обласний центр народної творчості.

Слова вдячності і символічний подарунок отримали ветерани архівної справи, які протягом багатьох років свого життя були зберігачами безцінної спадщини Луганщини.

Директорка Держархіву щиро подякувала ветеранам за той досвід та знання, які вони передали своїм наступникам, а архівістам – за самовіддану працю.