Прес-центр28 квітня 2021, 13:04

Катерина Безгинська ще раз нагадала про дотримання карантинних обмежень під час святкування Великодня

1-2 травня православні українці відзначатимуть світле свято Великдень. Цей день є важливим для вірян, і ми поважаємо всі релігійні погляди. Усі звикли у Воскресіння Христове відвідувати храми, але ж маємо з порозумінням віднестися до карантинних обмежень. Пандемія коронавірусу нікуди не зникла, кожного дня від цієї інфекції гинуть люди. Луганська область зараз знаходиться в «помаранчевій» зоні.

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона ще раз нагадала про важливість дотримання карантинних обмежень: «Аби уберегти себе та своїх близьких дотримуйтеся загальновідомих правил – використовуйте засоби індивідуального захисту, мийте руки та уникайте скупчень людей. До того ж, нагадую: за порушення маскового режиму передбачено накладення штрафів».

Тож під час святкового служіння, благословення та освячення їжі всі присутні повинні бути в масках, як всередині приміщень, так і на вулиці, в подвір’ях чи на території храмів.

Катерина Безгинська зазначила, що Великдень за юліанським календарем в 2021 році святкували онлайн в багатьох європейських країнах, в тому числі традиційно католицькій Італії, де великодні урочистості за участі Папи Римського Франциска вже другий рік поспіль відбулися без вірян на площі Святого Петра у Ватикані.

Нагадаємо, цього року на всеукраїнському рівні транслюватимуть Великодні богослужіння зі Свято-Михайлівського Золотоверхого собору та Патріаршого собору Воскресіння Христового суспільні телеканали «UA: Перший» та «UA: Крим».

Святкуємо обережно! Будьте здорові!