Прес-центр5 серпня 2021, 16:08

Катерина Безгинська відвідала центр масової вакцинації у Новоайдарі

На Луганщині триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, протягом якого щеплюють усіх охочих віком від 18 років.

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала центр масової вакцинації населення, що облаштований на базі КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня» Новоайдарської селищної ради.

Центр почав працювати 21 липня, тут знаходиться кабінет прийому лікаря та кімнати щеплення і спостереження за особами, які вакцинувалися. Наразі в центрі отримали щеплення 500 осіб, які мешкають в зоні обслуговування.

Катерина Безгинська оглянула центр та поспілкувалася з головою Щастинської райдержадміністрації Тетяною Новиковою, головним лікарем Новоайдарського центру первинної медико-санітарної допомоги Ольгою Корж та генеральним директором багатопрофільної лікарні Дмитром Гречишкіним, аби пересвідчитися, що тут все організовано відповідно до норм МОЗ для проведення імунопрофілактики дорослого населення району від COVID-19.

Вона подякувала медичним працівникам за організацію роботи, але зауважила, що необхідно вжити заходів, аби уникнути скупчення людей, які очікують на вакцинацію.

На цей час центр загалом отримав 1560 доз вакцини Comirnaty (Pfizer-BioNTech).

Також на базі центральної амбулаторії відкритий пункт щеплення, якій забезпечено вакцинами: Moderna – 600 доз, CoronaVac – 900, AstraZeneca – 1050. Зараз щеплення можна отримати вакциною AstraZeneca при ревакцинації.

Центр масової вакцинації працює по буднях з 8:00 до 16:00, у вихідні та святкові – з 8:00 до 14:00.

Нагадаємо, на Луганщині діють чотири таких центри:

- Сєвєродонецьк, пр. Хіміків, 28, міський Палац культури;

- Старобільськ, площа Базарна, 1, будівля адміністрації місцевого ринку;

- Сватове, пров. Базарний, 1-а, КНП "Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги"; 

- Новоайдар, вул. Незалежності, 20/3, адмінкорпус КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня».