Прес-центр1 грудня 2021, 16:12

Катерина Безгинська: забезпечення жителів Луганщини рівним доступом до якісної освіти – першочергове завдання розвитку регіону

У рамках реалізації швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) відбулося засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку освіти Луганської області.

У заході, який проведено Департаментом освіти і науки, взяли участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та у форматі онлайн менеджерка проєкту Валентина Полторак.

Вітаючи учасників засідання, Катерина Безгинська зазначила: «Сьогодні в Луганській області тривають процеси децентралізації та модернізації управління сфери освіти, що є важливими факторами розвитку регіону. Першочергові завдання – забезпечення жителів Луганщини рівним доступом до якісної освіти, запровадження нових методів та інструментів розвитку громадянського суспільства».

Вона також наголосила на значущості співпраці облдержадміністрації та місцевого самоврядування з DECIDE задля запровадження змін в освіті територіальних громадах, залучення громадськості до управлінських процесів.

Валентина Полторак зауважила, що метою співробітництва має стати Стратегія розвитку освіти Луганської області, яка визначатиме ближні та дальні цілі, спрямовані на вирішення проблемних питань.

Члени робочої групи обговорили аналітичний звіт щодо індикаторів розвитку освіти області, визначили пріоритетні проблеми галузі, провели SWOT-аналіз і окреслили цілі майбутньої Стратегії.

Слід зазначити, що співпраця з швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» триватиме до 2024 року.