Прес-центр17 жовтня 2019, 13:10

Катерина Безгинська: жителі Луганщини вдячні Міжнародному Комітету Червоного Хреста в Україні

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська провела зустріч з головою суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Сєвєродонецьку Себастьяном Фюстьє.

Від імені жителів Луганщини Катерина Безгинська висловила вдячність МКЧХ та особисто пану Фюстьє за великий об’єм допомоги, що вони надають постраждалим від війни на Донбасі.

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста зробив багато для жителів прифронтових територій та переселенців. Дякуємо за підтримку, особливо за проведену роботу з поліпшення умов перетину лінії розмежування на КПВВ «Станиця Луганська». Обласна влада готова всіляко сприяти подальшій роботі міжнародної організації на Луганщині», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

Під час зустрічі було порушено питання надання населенню гуманітарної допомоги та захисту цивільних в рамках дотримання міжнародного гуманітарного права.

Себастьян Фюстьє акцентував на тому, що МКЧХ у своїй діяльності по обидва боки лінії зіткнення дотримується дзеркального принципу. Відтак, будь-які проєкти, зокрема інфраструктурні, реалізуються організацією як на контрольованій українською владою території області, так і по інший бік лінії зіткнення.

За його словами, наразі триває проект МКЧХ з реабілітації Петровської насосної станції, яка була пошкоджена внаслідок обстрілів у 2015 році. Насосна станція забезпечує подачу питної води населенню по обидва боки від лінії розмежування.