Прес-центр30 травня 2017, 19:05

Керівництво облдержадміністрації шукає шляхи вирішення проблем з водопостачанням

Сьогодні, 30 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Також у заході взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, начальник управління з надзвичайних ситуацій ОДА Володимир Мирошниченко, керівництво райдержадміністрацій, міських рад, комунальних підприємств області, ТОВ «ЛЕО», ДСНС України в Луганській області та співробітники правоохоронних органів.

На засіданні розглянуто питання щодо відключення об’єктів життєзабезпечення Луганської області від водопостачання.

Юрій Клименко наголосив присутнім, що з 6 березня ТОВ «ЛЕО» відключило від електропостачання низку об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства області. Були знеструмлені Петрівська насосна станція 2 підйому, ПЛ 6 кВ «Грачево», ВНС «Черемхи», м. Попасна п/ст «Смолянинівська».

ТОВ «ЛЕО» 15 травня знеструмили каналізаційно-насосну станцію № 12 м. Новодружеськ, № 13 м. Привілля, водно-насосну станцію «Привілля», а 29 травня – насосні станції «ГТВ» та «Борівська».

За словами заступника голови облдержадміністрації ця ситуація призвела до припинення подачі води 10800 абонентам, у тому числі, п’яти загальноосвітнім закладам, шести дитячим садкам, обласній дитячій клінічній лікарні та припинено подачу води на територію ОРЛО.

Станом на 30 травня всі зазначені об’єкти залишаються знеструмленими та працюють в аварійному режимі.

Варто зазначити, що комунальні підприємства накопичилась значна заборгованість за електропостачання ТОВ «ЛЕО».

«Офіційна вимога облдержадміністрації – негайна подача електропостачання на водоканали, водозабезпечення життєво важливих об’єктів і соціальної інфраструктури», – наголосив Юрій Клименко.

За підсумками засідання комісії Головне управління ДСНС у Луганській області спільно з Лисичанським водоканалом повинні забезпечити підвіз технічної води до соціальних об’єктів на період до відновлення електропостачання.

Лисичанській міській раді дано доручення підготувати графіки погашення заборгованості за спожиту електричну енергію Лисичанськводоканалом перед ТОВ «ЛЕО».

КП «Попаснянський районний водоканал» зобов’язали продовжити подачу води за допомогою генератора до відновлення електропостачання.

Дані доручення ТОВ «ЛЕО» негайно відновити та забезпечити електропостачання об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства області, а також не допустити їх відключення.