Прес-центр31 cічня 2017, 14:01

Керівництво облдержадміністрації сприятиме розмінуванню територій вздовж лінії розмежування

31 січня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко разом з головним фахівцем відділу організації піротехнічних робіт управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації апарата ДСНС України Сергієм Ткачуком провів робочу нараду з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій України щодо проблемних питань гуманітарного розмінування території Луганської області. У заході також взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА та керівництво Головного управління ДСНС в Луганській області.

 

Ця нарада проведена у рамках Плану заходів з організації робіт гуманітарного розмінування звільненої території Донецької та Луганської областей на 2017 рік.

 

Юрій Клименко зазначив, що питання відновлення інфраструктури, розмінування території населених пунктів поблизу лінії розмежування та міста Сватове знаходиться на контролі керівництва облдержадміністрації.

 

За словами Сергія Ткачука пріоритетними напрямами діяльності підрозділів ДСНС залишаються піротехнічні роботи у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах Луганської області. На цих територіях буде визначено потенційно небезпечні ділянки, де будуть проводитися оперативно-розмінувальні дії.

 

Особливою темою обговорень стало питання щодо дій піротехнічних розрахунків ДСНС у районах розташування ліній електропостачання, аби убезпечити Луганщину від можливого знеструмлення, внаслідок пошкодження ліній електропередач вибухонебезпечними предметами.