Прес-центр16 грудня 2016, 09:12

Керівництво облдержадміністрації зустрілося з представниками Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». У зустрічі взяли участь керівники Департаментів житлово-комунального господарства й зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА, а також Агенції регіонального розвитку Луганської області.

До складу делегації від Проекту USAID увійшли Дмитро Ємельяненко,  заступник керівника Проекту USAID та Ігор Кулешов, старший інженер Проекту USAID.

Дмитро Ємельяненко повідомив, що в результаті  конкурсного відбору серед міст та територіальних громад Луганської області, містом-партнером стало місто Сєвєродонецьк. Асоційованим містом, якому буде надаватися допомога, стало місто Рубіжне. Крім того, він зазначив що найближчим часом Проект USAID планує підписати із відібраними містами Меморандуми про взаєморозуміння.

У ході зустрічі присутні обговорили потенційні напрями співпраці в галузі енергозбереження, енергоефективності та житлово-комунального господарства, а саме: проведення енергоаудитів будівель (як попередній етап при підготовці демонстраційних проектів або техніко-економічних обґрунтувань та бізнес планів); енергоаудит ключових енергосистем; допомога в розробці або доопрацюванні ПДСЕР; співучасть Проекту USAID  у реалізації регіональних програм у сфері водозабезпечення та водовідведення, теплопостачання, поводження з твердими побутовими відходами тощо; Чистої енергії; допомога в розробці плану дій сталого енергетичного розвитку окремих територіальних одиниць або інших енергетичних планів; допомога в підготовці та фінансуванні виготовлення проектно-кошторисної документації проектів у сфері енергозбереження, енергоефективності.

Учасники зустрічі домовилися щодо подальшої співпраці, координації спільних дій, посилення взаємодопомоги та співробітництва.