Прес-центр24 травня 2021, 17:05

Керівникам органів влади на місцях доручено до 1 липня завершити роботу з придбання житла дітям-сиротам за кошти, виділені минулоріч

Проведено нараду із керівниками районів, міст і громад Луганщини щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Також розглянуті напрями участі у субвенції стосовно створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих від насильства.

Під час заходу, проведеного заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською, розглянуто результати використання вищеназваної субвенції з державного бюджету 2020 року місцевим бюджетам. Минулоріч область отримала відповідну субвенцію в сумі 17 802 тис. гривень.

Кошти були розподілені між бюджетами міст, районів та територіальних громад області на виплату грошової компенсації для придбання житла 44 особам відповідно до дати взяття на квартирний облік згідно з регіональним списком.

Станом на 24 травня 19 осіб придбали собі житло на суму 7 548 тис. гривень, залишилось придбати ще 25 особам.

Катерина Безгинська з’ясувала причини неосвоєння грошової компенсації та надала доручення головам райдержадміністрацій, сільських, селищних, міських рад, керівникам військово-цивільних адміністрацій забезпечити виконання роботи з цього напряму до 1 липня 2021 року.

Також повідомлено, що в поточному році вперше в державному бюджеті передбачено субвенцію в розмірі 274 000,0 тис. гривень місцевим бюджетам на створення притулків, денних центрів, мобільних бригад, консультативних служб для надання допомоги постраждалим від насильства. Тож, керівникам місцевих органів влади необхідно підготувати заявки для отримання субвенції.

Начальник відділу аналізу та планування Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Луганській області Андрій Наконєчний розповів про роботу в містах Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства.

Участь у заході взяли керівники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту фінансів облдержадміністрації, Луганського обласного центру соціальних служб, представник Головного управління Національної поліції в Луганській області, голови райдержадміністрацій, сільських, селищних, міських рад, керівники військово-цивільних адміністрацій.