Прес-центр30 березня 2021, 15:03

Керівники громад Луганщини навчаються європейським практикам у сфері місцевого самоврядування

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у онлайн-навчанні новообраних голів територіальних громад за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Організація діяльності сільського, селищного, міського голови».

У вітальному слові він за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая привітав учасників короткотермінового навчання та наголосив на необхідності повсякчасного підвищення кваліфікації серед обранців громад: «Цей курс є вкрай необхідним для наших місцевих управлінців в умовах відсутності на території Луганщини обласного Центру підвищення кваліфікації держслужбовців та службовців місцевого самоврядування. Сподіваюсь на подальшу співпрацю та бажаю успішного навчання».

Він подякував Програмі Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», Волинському обласному центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за надану можливість долучити місцевих голів до навчання з урахуванням кращих практик та інструментарію Ради Європи з питань лідерства.

Саме РЄ, Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) та Міністерство розвитку громад та територій України (Мінрегіон) виступили організаторами серії навчально-консультативних заходів під спільною назвою «Освітній марафон з доброго врядування».

Навчання складатиметься з трьох онлайн сесій – 30 березня, 1 та 6 квітня. Участь у навчанні беруть новообрані голови громад Луганської області та призначені керівники ВЦА.

У Раді Європи вважають, що ефективність реалізації демократичних реформ в Україні, сталий розвиток громад та підвищення добробуту населення України напряму залежить від рівня знань, вмінь та навичок представників органів публічної влади. Відповідно, започаткований освітній марафон з доброго врядування передбачає безпосередню співпрацю між центральними органами виконавчої влади, регіональними тренінговими центрами, Українською школою врядування та Радою Європи для залучення усіх зацікавлених сторін до створення інструментів та платформ, які сприятимуть професійному розвитку представників органів місцевого самоврядування України.