Прес-центр4 жовтня 2021, 15:10

Керівники закладів освіти та культури надали пропозиції щодо проєкту Меморандуму між нацгвардійцями та облдержадміністрацією

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання «круглого столу» з обговорення основного положення проєкту Меморандуму співпраці між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України та Луганською облдержадміністрацією щодо покращення допомоги в організації культурного відпочинку військовослужбовців Національної гвардії України та популяризації культурно-мистецького життя в Луганській області.

Катерина Безгинська зазначила, що створення проєкту Меморандуму – копітка та вагома справа, яка вимагає багато підготовчих заходів.

«Вже зроблена значна робота у цьому напрямі. Сьогодні ми зібралися, щоб об’єднати зусилля, послухати пропозиції та остаточно скласти документ, – наголосила заступниця голови облдержадміністрації. – Впевнена, що Меморандум дасть змогу нашим військовим збагачувати свій світогляд, освітнє та культурне життя».

У свою чергу, командир стрілецького батальйону підполковник Андрій Юрченко додав: «Дякую, що погодились на співпрацю з Національною гвардією України. Завдяки цьому наші бійці зможуть познайомитися з історією, культурою, традиціями і пам’ятними місцями Луганщини, долучитися до перегляду концертних та театральних вистав, відвідати заклади освіти».

Під час обговорення проєкту Меморандуму учасники засідання «круглого столу»  запропонували певні пропозиції та заходи.

Зазначимо, метою Меморандуму є організація широкої співпраці між Сторонами щодо покращення допомоги в організації культурного відпочинку військовослужбовців Національної гвардії України та популяризації культурно-мистецького життя в Луганській області; книг сучасних українських авторів та класиків світової літератури; музейної справи серед військовослужбовців Національної гвардії України та членів їх родин у містах розташування підрозділів Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.