Прес-центр11 травня 2018, 12:05

Кікбоксери області завоювали низку нагород на чемпіонатах Європи і Світу

У Києві відбулись одразу два змагання: чемпіонат Європи (татамі-стайл) і чемпіонат Світу (ринг-стайл) з кікбоксингу версії ISKA.

Шість днів, на трьох рингах і чотирьох татамі, розміщених в Міжнародному виставковому центрі, понад 840 спортсмен з 34 країн світу випробовували свої сили.

Від Луганщини до Національної збірної команди України увійшли сім спортсменів з Сєвєродонецька і всі вони стали призерами.

Загальний підсумок Луганської обласної збірної – десять золотих, три срібних і одна бронзова медалі.

Чемпіоном Світу з кікбоксингу ISKA серед дорослих в розділі «Фул-контакт» став 18-річний Майстер Спорту України Артур Чернов.

Інші призові місця сєвєродончан були завойовані на Чемпіонаті Європи з кікбоксингу ISKA.

Так, три європейські золоті медалі ISKA – у 13-річної Софії Цилік. По два золота – у дорослого спортсмена Артура Чернова та 15-річного юніора Іллі Косаренко.

З однією золотою медаллю – 12-річні кадети Артур Покровський і Ростислав Середа. Три срібні медалі Чемпіонату Європи ISKA – у 15-річного юніора Віталія Стьопкіна. Одна бронзова – у 12-річного кадета Артема Почтарьова.

Усі перемоги наших спортсменів були видовищними. Але, найбільш резонансною перемогою чемпіонату Європи, став підсумок поєдинку Артура Чернова з Рабіа Асіда, чорношкірим дорослим спортсменом з Тунісу. Цей бій завершився на 25-й секунді нокаутом, від удару ноги.

Чемпіонати були організовані керівництвом Федерації кікбоксингу України «ISKA», під керівництвом Корі Шеффера, президента Міжнародної федерації ISKA (США), Пола Хеннесі, президента Європейської федерації ISKA (Великобританія) і Ігоря Жданова, керівника Міністерства молоді та спорту України.

Змагання були організовані Міністерством молоді та спорту України та федерацією кікбоксингу України «ISKA».