Прес-центр26 лютого 2021, 10:02

Кирило Тимошенко розповів про новий рівень співпраці з місцевою владою

Цілий ряд проєктів у 2021 році продовжить розпочату торік тісну співпрацю державної влади і регіонів у сфері розвитку інфраструктури України. Про це сказав під час засідання Ради розвитку громад і територій заступник голови Офісу Президента України, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

«У цьому році ми разом повинні не тільки підтримати високу планку, а й перейти на новий рівень проєктів. Мінімум 4,5 тис. км доріг державного значення, щоб українці подорожували один до одного і дізнавалися більше про свою країну. Це наша з вами мета на цей рік. 2000 км доріг місцевого значення - саме тих, якими їздить більшість населення, які не проживають у великих обласних центрах. Побудуємо з вами нові і реконструюємо існуючі школи, садки, спортивні об'єкти», - заявив Тимошенко, звертаючись до представників місцевого самоврядування.

Він також розповів про нові амбітні проєкти, які допоможуть удосконалити інфраструктуру українських регіонів. Йдеться про програму «Велика реставрація», а також про розвиток регіональних аеропортів. За словами Тимошенка, вже в цьому році починається оновлення злітних смуг у Житомирі, Рівному, Чернівцях, Полтаві, Кривому Розі.

Особливу увагу буде приділено розвитку медичної інфраструктури: в 2021 році почнеться будівництво величезного медичного містечка в Краматорську, а також буде завершена постачання медичного обладнання і реконструкція 200 прийомних відділень у лікарнях по всій Україні.

«Найголовніше - це те, що в переважній більшості ми працюємо з вами разом. І коли у нас з вами все виходить, виграють від цього всі: центральна влада, місцева влада, а головне і найдорожче - виграють українці в кожному куточку нашої країни», - зауважив заступник голови ОП.