Прес-центр15 березня 2021, 15:03

Клієнт № 3, підійдіть до оператора № 2, – міністр Олексій Чернишов особисто перевірив, як працює електронна черга у ЦНАПі на КПВВ в Щасті

Під час робочої поїздки Міністр розвитку громад та територій України також оглянув новий контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя».

Зокрема, він відвідав відділення «Ощадбанку», пошту та ЦНАП, який надає 88 адміністративних послуг.

Олексій Чернишов відзначив сучасні сервіси та наголосив на стратегічній важливості роботи КПВВ «Щастя», через який можливо налагодити транспортне сполучення з тимчасово непідконтрольною частиною Луганської області, тим більше, що тут створена окрема смуга для гуманітарних вантажів.  

У ЦНАПі він перевірив, як працює електронна черга на реєстрацію нерухомості.

«Клієнт № 3, підійдіть до оператора № 2», – запросили високопосадовця, коли настав час.

До речі, наразі ЦНАП надає послуги жителям Щастинської громади – щоденно його відвідують близько 50 людей. А з моменту відкриття послугами скористалися вже понад 2000 осіб. За словами співробітників ЦНАПу, вони готові до навантажень при повноцінній роботі КПВВ, який щоденно перетинатимуть 15 000 в обох напрямах.

Спілкуючись із персоналом Центру надання адміністративних послуг, Міністр розвитку громад та територій також поцікавився – чи може він, до прикладу, отримати наразі паспорт у цьому ЦНАПі?

Загалом тут працюють дві станції для видачі паспортів – громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Проте, через питання перереєстрації, пов’язані зі зміною адміністративно-територіального устрою, ці послуги тимчасово не надаються.

Олексій Чернишов доручив прискорити ці процеси та зауважив: «Оскільки станції видачі паспортів розташовані на другому поверсі ЦНАПу, то необхідно враховувати потреби людей з інвалідністю. Тобто, встановити підйомки або опрацювати інший варіант поліпшення доступності».

Крім того, міністр доручив голові військово-цивільної адміністрації міста Щастя Олександру Дунцю виконати за державні кошти термомодернізацію будників, що розташовані поблизу КПВВ, а також облаштувати прилеглу територію.