Прес-центр9 жовтня 2022, 08:10

Колаборанти біжать зі Старобільська, росіяни згадали про необхідність теплопостачання у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку

Загадали рівно за тиждень до початку опалювального сезону. Щодня вони хизуються великими перемогами, здобутими у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку, однак за час, що минув, так нічого і не зробили саме для людей. Для телевізійних новин – багато чого.

І тільки через п’ять місяців після захоплення Рубіжного зрозуміли, що місто, як і сусідні, буде без опалення. Швидкоруч заснували філію «Рубіжнетепло» «державного унітарного підприємства «Луганськгаз».

Заявили, що філія допоможе в організації та забезпечені безперебійного своєчасного теплопостачання всіх категорій споживачів тепловою енергією, що знаходяться на території окремих адміністративно-територіальних одиниць «лнр», а саме міст Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк.

Залишилося упродовж тижня відбудувати вщент зруйновані самими росіянами системи централізованого опалення.

Та зараз в них є інші проблеми. Зокрема, вже закінчуються ліжко-місця у дитячій лікарні в Лисичанську, де до вторгнення рф базувалася обласна дитяча клінічна лікарня.

Туди доставили ще близько тридцяти поранених загарбників та направлено додатковий медперсонал.

А зі Старобільська, який ще тиждень тому приймав колаборантів з населених пунктів, розташованих на західній межі Луганщини, вони зараз теж біжать вглиб «республіки». «Онований для паники нет», але щось пішло не так.

Тим часом 9 жовтня авіація Сил оборони завдала понад тридцять ударів. Зокрема, двадцять чотири по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та дев’ять по зенітних ракетних комплексах противника. Крім того, наші підрозділи ППО збили п’ять БпЛА.

Ракетні війська і артилерія протягом минулої доби уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та одинадцять інших важливих об’єктів.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Терни, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Первомайськ, Опитне, Невельське та Побєда.

Найбільш напружена обстановка спостерігалася на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де наші захисники відбили понад 30 атак.

Із різних видів озброєння росіяни обстріляли:

- на Краматорському напрямку: Першотравневе, Новоєгорівку, Макіївку, Нове, Терни, Серебрянку, Білогорівку, Григорівку, Ямполівку, Дронівку, Веселе;
- на Бахмутському напрямку:  Верхньокам’янське, Яковлівку, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зайцеве, Вершину, Зеленопілля, Опитне, Роздолівку, Соледар, Майорськ та Нью-Йорк.