Прес-центр30 березня 2017, 14:03

Колегія ухвалила зміни до Плану заходів на 2016-2018 роки Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Сьогодні, 30 березня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

 

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, керівники райдержадміністрацій, районних та міських рад, територіальних підрозділів органів виконавчої влади та представники правоохоронних органів.

 

Під час засідання колегії в.о. директора – заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова доповіла про внесення змін до Плану заходів на 2016-2018 роки щодо реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

 

Комітетом з актуалізації стратегії проведено значну роботу з розробки проекту Плану заходів та її реалізації у 2017-2018 роках.

 

План заходів спрямований на використання основних економічних можливостей, наявних в області, а також враховує оптимальні способи дотримання принципів сталого розвитку.

 

Також Ольга Севостьянова зазначила, що технічні завдання на проекти приймались з 24 листопада по 24 грудня 2016 року. Всього надійшло 512 технічних завдань на загальну суму 10,7 млрд грн.

 

Проектні ідеї було згруповано у 4 програми, які відповідають основним цілям Стратегії.

До програми «Відновлення доступу до критичної інфраструктури та послуг»надійшло338 пропозицій на загальну суму 8 млрд грн.

 

До програми «Підвищення спроможності місцевої влади в умовах децентралізації та інформатизації» – 51 на загальну суму 277,3 млн грн.

 

До програми «Економічне відновлення та перехід до сталого розвитку» – 44 на загальну суму 819,8 млн грн.

 

До програми «Створення сприятливих умов для життя та побудова миру» надійшло 79 технічних завдань назагальну суму 1,6 млрд грн.

 

Наступний крок роботи є відбір пріоритетних проектів.

У проекті Плану заходів щодо реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року по чотирьом програмам відібрані пріоритетні проектні ідеї.

 

За програмою «Відновлення доступу до критичної інфраструктури та послуг» відібрано 61 проектну ідею. 55 проектів на суму 1,2 млрд грн за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджетів, 6 проектів на суму 1,9 млрд грн за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги, інвестицій та коштівсуб’єктів господарювання.

 

За програмою «Підвищення спроможності місцевої влади в умовах децентралізації та інформатизації» відібрано 12 проектних ідей. 7 проектів на суму 139,0 млнгрн за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджетів, 5 проектів на суму 134,0 млн грн за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги, інвестицій такоштів суб’єктів господарювання.

 

За програмою «Економічне відновлення та перехід до сталого розвитку» відібрано29 проектних ідей. 10 проектів на суму 99,3 млн грн за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджетів, 19 проектів на суму 93,8 млн грн за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги, інвестиційта власних коштів.

 

За програмою «Створення сприятливих умов для життя та побудова миру» відібрані 22 проектні ідеї. 12 проектів на суму 163,1 млн грн за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджетів, 10 проектів на суму 32,5 млн грн за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги, інвестиційтакоштів суб’єктів господарювання.

 

Загальний обсяг фінансування проектів по цим програмам складає 3,7 млрд грн. З державного, обласного та місцевих бюджетів - 1,6 млрд грн, з міжнародної технічної допомоги, інвестицій, власних коштів суб’єктів господарювання - 2,1 млрд грн. 

 

Колегія ухвалила рішення внесення змін до Плану заходів на 2016-2018 роки щодо реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.