Прес-центр7 червня 2018, 17:06

Колекція документів свідчень бойових подій на Сході України поповнить архіви області

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела нараду з питань архівної справи та діловодства області в режимі відеоконференцзв’язку.

Під час заходу розглянуто низку питань. Зокрема, активізувати роботу в архівних установах області щодо створення фондів особового походження та колекції документів «Свідчення учасників бойових дій, сімей загиблих, свідків подій АТО та операцій об’єднаних сил на сході України».

Вирішувалось питання щодо надання архівним відділам Сєверодонецької, Лисичанської міської ради та трудовому архіву Лисичанської міської ради статусу юридичної особи публічного права, створення трудового архіву у місті Рубіжне.

Також, надані пропозиції щодо створення належних умов зберігання документів Національного архівного фонду та підготовки і передачі документів періоду Другої світової війни до Державного архіву Луганської області.

Особлива увага була приділена питання науково-технічного опрацювання та збереження документів Національного архівного фонду сільських та селищних рад, у тому числі, які розташовані поблизу на лінії зіткнення. Тобто Станично-Луганського, Попаснянського, Новоайдарського районів, тощо.