Прес-центр22 серпня 2016, 11:08

Команда Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. М. Горького взяла участь у триденному тренінгу з розвитку місцевих громад

Днями представники Луганської обласної бібліотеки взяли участь у триденному тренінгу з розвитку громад у рамках проекту «Підтримка стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі». Зазначену ініціативу впроваджує Міжнародна організація з міграції за підтримки Уряду Японії.

 

Протягом трьох днів молода команда ЛОУНБ імені О.М. Горького разом з представниками м. Старобільська проходила програму МОМ, націлену на згуртування міської громади та набуття навичок з написання проектів.

 

Учасники тренінгу виконували різні види колективної та індивідуальної роботи: модулювали життєві ситуації, пов’язані із особливостями взаємодії влади та громади, представниками громади між собою, виокремлення та знаходження шляхів  вирішення проблем у місті та в країні загалом, планування різних напрямків громадських проектів тощо.

 

Важливою складовою спільної роботи була гармонізація взаємовідносин між внутрішньо переміщеними особами, людьми з обмеженими фізичними можливостями та місцевими жителями. Фінальним результатом триденного тренінгу стало написання проекту, спрямованого на підтримку місцевих ініціатив та вирішення актуальних проблем громади міста.