Прес-центр26 травня 2018, 14:05

Командувач ОС генерал-лейтенант Сергій Наєв привітав випускників Луганського обласного ліцею-інтернату «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії»

Сьогодні, 26 травня, для 93 випускників Луганського обласного ліцею-інтернату «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії»  пролунав останній дзвоник. Це другий випуск ліцеїстів з того часу, як заклад було переміщено до Кремінної.

З нагоди свята кадетів привітали Командувач Операції об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв та виконуючий обов’язки голови, заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

«Ви добрі сини Українського народу, справжні воїни! Ніколи не бійтеся труднощів! Ми разом їх обов’язково здолаємо!» – звернувся з вітальним словом до випускників і ліцеїстів Сергій Наєв.

Командувач ООС підбадьорив юних патріотів словами: «Той підступний ворог, який намагається показати, що він нібито сильніший за нас, глибоко помиляється у своїх намірах. Сильніших за українців немає! І я це доведу!».

Подарунком закладу від Сергія Наєва став комплект супутникової антени.

Юрій Клименко передав випускникам ліцею вітання від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, в якому, зокрема, сказано:

«Вписана вами у літопис ліцею сторінка завжди буде його невід’ємною частиною. А життєпис свого дорослого самостійного шляху вам ще належить написати. Я бажаю, щоб він відповідав настановам офіцерів і педагогів, які передавали вам свої знання і досвід у цьому закладі, був гідним слави і честі українських військовослужбовців, які дали вам можливість навчатися за мирних обставин в охопленій війною області.

Я пишаюся тим, що під час війни ми не просто зберегли традиції – ми відродили сам ліцей, дали йому «друге життя» і відзначили 25-річний ювілей вже на Кремінщині. Як керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації і як батько, я усвідомлюю вагоме значення цього освітнього закладу для нашої області. Адже сьогодні патріотизм виходить на передній план у вихованні молодого покоління Української держави».

Нагадаємо, що за підтримки обласної влади у закладі проведено капітальний ремонт більше двох тисяч квадратних метрів площі, збудовані сучасні спальні приміщення, відновлено бібліотеку, побудований новий спортивний комплекс, стройовий плац, а навчальні класи обладнані сучасними засобами виховання.

Ліцей є одним із перших навчальних закладів свого типу в Україні. Колишні випускники зараз проходять службу у всіх родах військ та видах Збройних сил України, беруть участь в операції Об’єднаних сил.

Відзначимо, що минулого року з 45 вихованців ліцею 36 вступили до вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України, у цьому році всі випускники планують продовжити військову кар’єру.