Прес-центр13 липня 2021, 17:07

Комісія ЄС буде досліджувати діяльність правоохоронних органів Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з делегацією Консультативної Місії ЄС на чолі з керівником операційного департаменту КМЄС Удо Моллеру.

Метою візиту місії є започаткування роботи мобільного підрозділу КМЄС в Луганській області з метою проведення комплексної оцінки сектору цивільної безпеки і процесів щодо його реформування в регіоні.

У вітальному слові Сергій Гайдай наголосив: «За останні півтора роки ми суттєво відновили інфраструктуру області, але чітко розуміємо, що якщо безпекова складова регіону не буде на високому рівні – вся виконана робота була даремною. «Теорія розбитих вікон» стверджує, що маленькі протиправні вчинки є індикатором зростаючої криміногенної окремо узятої території. Саме тому у Лисичанську та Сєвєродонецьку встановлюються камери для підтримки громадського порядку та викриття злочинів.

За час роботи на Луганщині місії буде співпрацювати з ГУ Національної поліції в Луганській області, ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, Державною прикордонною службою в Україні та громадськими організаціями.

Удо Моллер наголосив на важливості налагодження стратегічних комунікацій між місцевими органами правопорядку та громадою, аби підняти рівень довіри до поліції серед населення.

У свою чергу Сергій Гайдай висловив подяку членам делегації та запевнив у усесторонній підтримці.