Прес-центр12 березня 2022, 10:03

Комунальні служби під обстрілами повертають у будинки світло, газ, воду, однак пошкоджень дуже багато, – Сергій Гайдай

«Подекуди зруйновані десятки метрів комунікацій. Тобто, на ділі це не звичайний порив водогону чи лінії електропередачі, а фактично відсутність внаслідок руйнування росіянами певної ділянки. Доволі часто пошкоджену ділянку довше відшукати, ніж відновити. Але луганські комунальники не здаються, щодня підключають будинки до світла та газу. Однак на таку кількість руйнувань не вистачає спеціалістів та матеріалів», – зазначив очільник Луганщини.

Так, внаслідок російського вторгнення в області пошкоджено значну кількість газопроводів різних діаметрів та різного тиску, для безпеки взагалі закрито декілька засувок на виході з ГРС. Без газопостачання знаходяться 23 населених пункти повністю та 7 частково – близько 35 000 абонентів.

Знеструмлено 34 населених пункти, з них 22 повністю, 12 частково. 84 873 споживача перебувають без електроенергії, відключено 523 трансформаторні підстанції.

У Сєвєродонецьку відключено від теплопостачання 180 багатоквартирних будинків через пошкодження котельної КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго». Також відбуваються пориви внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, послугу з централізованого теплопостачання яким надає Сєвєродонецька ТЕЦ.

У Лисичанську в зв’язку з відсутністю електро- та водопостачання призупинено роботу 11котелень КП «Лисичанськтепломережа».

Крім того,  частково обмежено подачу води у Попасну та Золоте. Відсутня подача води у Нижнє, Нижнє-1, Новотошківське.

Також у зв’язку з ворожими обстрілами пошкоджена та знеструмлена ЛЕП, водопровідна насосна станція 1 и 2 підйомів «Лісова дача», в результаті чого  водопостачання частково відсутнє у Лисичанську (район Склозаводу, Переїзна, мікрорайони заводу ГТВ, район шахти Матроська).

«За можливістю працівники ДСНС підвозять воду у зазначені райони міст та населені пункти. Відновлювальні роботи зупиняються тільки на час обстрілів. Люди працюють без вихідних», – наголосив Сергій Гайдай.